Dinatek

Facebook LinkedIn Novetats
Teràpia neural

Teràpia neural

Dra. Rosa Claret Arimany

La teràpia neural és una teràpia holística de regulació a través del sistema nerviós vegetatiu. Totes les parts del nostre cos (òrgans, teixits) i ment estan relacionades entre sí i regulades pel sistema nerviós.

Els principals impulsors d’aquesta teràpia van ser els germans Huneke, a Alemania. Les  bases científiques d’aquesta teràpia es deuen als estudis de Pavlov, Speransky i  Pissinger entre altres.

Què és el SNV?

El sistema nerviós vegetatiu (SNV) és una xarxa d’informació que arriba  a totes les cèl.lules de l’organisme. Qualsevol irritació (infecció, inflamació, cicatriu, intervenció quirúrgica o emoció) que alteri les propietats d’una part del sistema, estarà alterant la seva totalitat i trobarem una manifestació (malaltia) allà on hi hagi una predisposició a la disfunció.

El SNV forma part de tots els circuits reguladors de l’organisme (humoral, hormonal, neural i cel.lular) ja que intercanvia mediadors d’informació amb tots ells, pel que podem dir que tots els sistemes de regulació estan interconectats, o sigui, són un sol. Per tant, el SNV es troba en tots els nostres òrgans i teixits, sobretot en la pell.

Cóm actua la TN?

Segons Peter Dosch, cada cèl.lula equivaldria a una petitíssima bateria de potassi amb un potencial de 40 a 90 milivolts. Cada estímul fa caure el potencial: despolarització. Normalment la cèl.lula el recupera immediatament: repolarització. L’energia necessària l’obtenim sobretot del metabolisme de l’oxigen. Si els estímuls irritants són molt freqüents o forts, la cèl.lula perd la capacitat de respondre a aquests i quedarà en un estat de despolarització permanent, debilitada i malalta. A nivell de membrana cel.lular s’altera la bomba sodi-potassi, això pot provocar descàrregues rítmiques, actuant com camps interferents.

Qualsevol irritació  que s’ha produït en un moment donat de la vida pot quedar en la memòria del SNV i convertir-se en un camp interferent, manifestant-se en un altre moment i en qualsevol altre lloc de l’organisme (malaltia).

La TN busca neutralitzar aquestes irritacions i camps interferents. Això s’aconssegueix aplicant un anestèsic local (procaïna) en baixes concentracions allà on el SNV ha patit una irritació o en el camp interferent. Els anestèsics locals tenen un alt potencial energètic, al voltant de 290 milivolts, i al ser injectats en microdosis en las zones de irritació, despolaritzades, tenen la capacitat de repolaritzar i estabilitzar el potencial de membrana de les cèl.lules afectades. Eliminant aquesta irritació es pretén reactivar els mecanismes de regulació per que sigui el propi organisme el que produeixi les pròpies reaccions autocuratives.

Aquí teniu un video informatiu de que és la teràpia neural, aquest video l’hem fet un grup de metges de diferents especialitats que utilitzem la teràpia neural entre altres tractaments, Si teniu una estona…

Video teràpia neural