Dinatek

Facebook LinkedIn Novetats
Teràpia manual

Teràpia manual

Albert Calvés Ruiz

Davant qualsevol patologia o lesió que puguem patir, cal analitzar i anar a tractar les diferents estructures o diferents teixits de la nostra anatomia, per tal de recuperar de manera complerta i global el nostre organisme, i així tornar a la funcionalitat normal perduda a causa de la lesió.

Així caldrà valorar les nostres articulacions, la nostra musculatura i teixits tous, el nostre teixit nerviós, el nostre teixit connectiu, la vascularització d’aquest teixits i la seva resposta propioceptiva o informació sensorial.

En el meu cas, i mitjançant la teràpia manual, a vegades ajudada per certs estris físics o material complementari, busco corregir aquests desequilibris en els diferents teixits lesionats que es presenten en qualsevol patologia.

Aquestes tècniques utilitzades són :

  • Mètode Sohier: tècnica manual que reharmonitza les articulacions afectades o desajustades. Mitjançant maniobres realitzades en relaxació dels teixits tous periarticulars, suaus i sense arribar al límit fisiològic articular, es busca retornar la funcionalitat correcte a la o les articulacions patològiques.
  • Relaxació o alliberament miofascial: aquesta tècnica s’aplica amb l’ajuda d’uns “ganxos” metàl·lics, els quals s’utilitzen per treballar el teixit connectiu de les estructures anatòmiques. Davant una lesió, hi ha inflamació, i aquesta pot crear certes adherències entre els teixits, les quals ens poden restringir, limitar o dificultar el correcte funcionament d’aquets teixits. Mitjançant aquest ganxos, alliberem aquest funcionament, trencant aquestes fibrositats creades per la lesió. Comentar que és una tècnica no invasiva, és a dir, que no s’introdueix a l’organisme, no es traspassa la pell.
  • Massatge: es treballa el múscul o els tendons, per tal de restablir la correcte tensió, trajecte i extensibilitat de les fibres d’aquestes estructures, retornant el correcte funcionament dels mateixos.
  • Mobilització del sistema nerviós: amb maniobres lentes i repetitives, es tracta de moure un nervi concret, per restablir el correcte lliscament del mateix, i així millorar la seva conducció i informació, millorant a la vegada el funcionament de les estructures a les que aquest nervi arriba. En patologies que cursen amb dolors referits, irradiacions o parestèsies, cal aconseguir que el nervi responsable es mogui de manera lliure, per tal que la seva conducció i la informació que porti sigui la correcte.
  • Embenat neuromuscular o neurotape: aplicació d’unes benes sobre la estructura tractada, la qual genera un efecte d’augment de l’espai entre els teixits de sota seu, de manera que es millora la circulació sanguínia, limfàtica, i genera una informació a nivell dels receptors sensorials reduint els estímuls de dolor que provoca la lesió. Aquestes benes no porten cap component químic ni cap substància que penetri a l’organisme, sinó que el seu efecte es deu a la forma ondulada que té, així com de la manera que es col·loca.