Dinatek

Facebook LinkedIn Novetats

Reeducació del sòl pelvià

Susana Feliu Urbano

Què és?

El sòl pelvià constitueix un complex d’estructures musculars, fàscies, aponeurosis, vasos, nervis i orificis que formen una unitat anatòmica i funcional. Per tal que aquesta estructura anatòmica funcioni correctament, els seus músculs han d’estar preparats per actuar tant per mantenir un to muscular basal com per reaccionar davant de sol · licitacions urgents i ràpides. En estar situats a la part inferior de la cavitat pèlvica, aquests músculs realitzen la seva acció de forma sempre antigravitatòria, això implica que han d’estar especialment dotats per suportar càrrega.

Per tant, la integritat del sòl pelvià té un paper fonamental en el manteniment de les vísceres pèlviques, en els mecanismes de continència i en l’activitat sexual; la disfunció del sòl pelvià podrà donar lloc a prolapse genital, incontinència urinària, fecal, de gasos i alteracions sexuals.

Quan està indicada?

En cas d’embaràs, el part i la menopausa, ja que hi ha molts alts i baixos hormonals i variacions en la fisonomia del cos de la dona. A més d’aquestes tres principals motius, hi ha altres (herència, tabaquisme, tos crònica, cirurgia, restrenyiment, obesitat i pèrdua de l’esquema corporal) que també podrien generar trastorns en la nostra zona genital.

Què tracta?

Les incontinències urinàries o els trastorns sexuals. Aquests trastorns generen en la dona alteracions psicològiques i socials molt importants que habitualment generen tabús fins i tot entre la parella.