Dinatek

Facebook LinkedIn Novetats
Osteopatia

Osteopatia

Vicenç Oriol Cerdà Aparicio

Què és?

L’osteopatia és un sistema de medicina manual basat en els coneixements i experiència clínica del seu fundador, Dr. Andrew Taylor Still.
S’utilitzaran un gran ventall de tècniques manuals, efectives i segures com a tractament que aniran destinades a normalitzar els diferents teixits del nostre organisme que es trobin en disfunció, establint les relacions més adequades entre les diferents parts del cos i mantenint l’equilibri i la integritat de l’estructura global.

Quan està indicada?

Amb l’osteopatia podem tractar problemes com mals d’esquena, contractures, dolors articulars, fuetades cervicals, tendinitis, trastorns digestius, cefalees, migranyes, vertígens, problemes de l’articulació temporomandibular, insomni, trastorns ginecològics,…

Quines són les diferents tècniques?

Estructurals: ajustaments vertebrals i/o manipulacions articulars, mobilitzacions articulars, estiraments, treball sobre teixits tous (múscul, lligaments, fàscies,…), punts d’inhibició.

Viscerals: mobilització visceral per millorar la mobilitat i motilitat de les vísceres o òrgans del nostre cos.

Funcionals: tècniques amb moviments minúsculs per alliberar tensions en estructures lligamentoses i desenrotllament facial.

Crani-sacre: tècniques destinades a donar una qualitat òptima de moviment als ossos del crani, la fluctuació del líquid cefaloraquidi per les meninges i l’encèfal, alliberant tensions en les membranes de tensió reciproca de l’encèfal (sovint causa de cefalees) i millorant el rec sanguini.