Dinatek

Facebook LinkedIn Novetats
Osteopatia

Osteopatia

Vicenç Oriol Cerdà Aparicio

L’osteopatia és un sistema de medicina manual basat en els coneixements i experiència clínica del seu fundador, Dr. Andrew Taylor Still (1828-1917). Still es va replantejar els principis de la medicina de la vida i de la naturalesa humana, decepcionat pels fracassos de la medicina del seu temps, va crear aquesta nova ciència.

L’osteopatia realitza una acurada observació del pacient i a partir d’un sistema de diagnòstic establert i tenint en compte l’estat de salut de cada pacient i tots els condicionaments que l’envolten, s’estableix un plà de tractament.

S’utilitzaran un gran ventall de tècniques manuals, efectives i segures com a tractament que aniran destinades a normalitzar els diferents teixits del nostre organisme que es trobin en disfunció, establint les relacions més adequades entre les diferents parts del cos i mantenint l’equilibri i la integritat de l’estructura global.

L’osteopatia utilitza diferents tècniques:

  • Estructurals: ajustaments vertebrals i/o manipulacions articulars, mobilitzacions articulars, estiraments, treball sobre teixits tous (múscul, lligaments, fàscies,…), punts d’inhibició.
  • Viscerals: mobilització visceral per millorar la mobilitat i motilitat de les vísceres o òrgans del nostre cos.
  • Funcionals: tècniques amb moviments minúsculs per alliberar tensions en estructures lligamentoses i desenrotllament fascial.
  • Cràneo-sacre: tècniques destinades a donar una qualitat òptima de moviment als ossos del crani, la fluctuació del líquid cefaloraquidi per les meninges i l’encèfal, alliberant tensions en les membranes de tensió reciproca de l’encèfal (sovint causa de cefalees) i millorant el rec sanguini.

Amb l’osteopatia podem tractar problemes com mals d’esquena, contractures, dolors articulars, fuetades cervicals, tendinitis, trastorns digestius, cefalees, migranyes, vertígens, problemes de l’articulació temporomandibular, insomni, trastorns ginecològics,…

Dirigit a persones que vulgui millorar la seva qualitat de vida i també a les que vulguin fer prevenció.