Dinatek

Facebook LinkedIn Novetats

Nutrició i dietètica

Maria Ponsirenas Moreno

És necessari mantenir una alimentació correcta en totes les etapes de la vida, adaptada a les característiques nutricionals de cada persona. Apendre a menjar bé suposarà un benefici per a tota la vida.

La dietètica és la disciplina que relaciona els aliments amb necessitats nutricionals de l’individu. S’encarrega d’estudiar la utilització correcta dels aliments amb les característiques de les persones. La dietoteràpia, per la seva part, utilitza aquesta relació per tractar les necessitats en cas de malaltia o trastorns relacionats amb l’alimentació. És coneguda, doncs, l’existència d’una relació molt directa entre dieta i salut. La nostra salut depèn, en gran part, de la nostra alimentació. Ja sabem que tenir uns bons hàbits alimentaris contribueix a mantenir-nos sans i en bona forma.

Tractaments nutricionals:

  • Pèrdua i guany de pes
  • Vegetarià estricte i ovolactovegetarià
  • Embaraç i lactància
  • Alimentació de l’infant i adolescent
  • Menopausia i edat madura
  • Activitat física
  • Diabetis
  • Colesterol i triglicèrids
  • Hipertensió
  • Gota
  • Intolerància a la lactosa, gluten i altres
  • Al.lèrgia alimentària
  • Diarrea aguda
  • Restrenyiment
  • Anèmia
  • Dieta d’aport proteic