Dinatek

Facebook LinkedIn Novetats

Ones de Xoc (extracorporeal Shockwaves Therapy, ESWT)

Dr. Juanjo Ramos Palacín

Què és?

Les Ones de xoc són ultrasons d’alta potència que s’utilitzen des de fa anys a litotrícia per trencar els càlculs del ronyó i actualment formen part d’una teràpia avançada i innovadora en traumatologia i rehabilitació on la seva eficàcia ha estat provada científicament.

Què tracta?

Les Ones de Xoc (ESWT) s’utilitzen com a tractament de múltiples patologies inflamatòries de l’aparell locomotor com la tendinitis d’espatlla i colze, fasciïtis plantar i esperó calcani, calcificacions tendinoses i contractures musculars entre altres, pudent evitar el pas per quiròfan en molts casos. Es tracta d’una teràpia no invasiva, ràpida, sense dolor (no necessita l’administració d’anestèsic) i sense efectes secundaris importants i infreqüents.

Quan està indicat?

Els principals beneficis es deuen als efectes mecànics i biològics que es transmeten per l’aigua del capçal i mitjançant el gel a la pell del pacient. L’energia de l’ona de xoc promou la regeneració accelerada dels teixits, el creixement cel·lular, l’analgèsia (la majoria dels pacients experimenten alleujament immediat del dolor després del tractament) i la restauració de la mobilitat.

S’ha de fer una visita prèvia amb les proves complementàries necessàries per valorar si és possible tractar la seva patologia i si entra dins el protocol establert. Les ones de xoc són impartides per professionals de la medicina membres de la Societat Espanyola de Teràpia amb Ones de Xoc (SETOC). L’efecte de les sessions és acumulatiu, pel que estan indicades de 3 a 5 sessions, depenent de la indicació i resposta del teixit.

Atenció:
No està indicat el tractament amb ones de xoc en cas de dones embarassades, nens en època de creixement, persones diagnosticades d’artritis reumatoide, portadors de marcapassos i en cas de patir malalties de la coagulació de la sang o tractament amb anticoagulants.